Odaberite najbolje HP prijenosno računalo

Dugi niz godina Hewlett Packard nas oduševljava izuzetnim prijenosnim računalima za osobnu i poslovnu upotrebu. Dostupno je mnogo vrsta HP prijenosnih računala, jer je tvrtka započela preuređivati ​​čitavu seriju proizvoda.

Nova HP prijenosna računala posljednjih su godina transformirana u kvalitetna i oku ugodna računala. Njihove glavne prednosti i dalje su: performanse, kvaliteta, dugi vijek trajanja baterije i robusno kućište koje može izdržati mnoge vanjske utjecaje.

Kompletna obnova HP laptopa

Posljednjih godina Hewlett Packard usredotočio je pažnju na potpuni redizajn svih svojih računala. To se najviše primjećuje kod prijenosnih računala, čiji najnoviji modeli dolaze s visokokvalitetnim zaslonima visoke rezolucije.

Optimizacija snage s najnovijim Intel Core procesorima na modernim operacijskim sustavima uvelike je ubrzala svakodnevno izvršavanje osnovnih zadataka, izvedbu i korištenje poslovnih aplikacija.

HP laptop EliteBook 840 G8
HP laptop EliteBook 840 G8

Čak su i najjeftinija HP ​​računala toliko snažna da se lako mogu koristiti za igranje igara, barem onih osnovnih koje ne zahtijevaju složenu grafiku. Prijenosna računala su izuzetno popularna za slušanje glazbe i gledanje filmova i fotografija. Pored toga, HP laptopi imaju i izvanrednu podršku u obliku servisa koji će brzo osposobiti vaše računalo u slučaju kvara.

Provjerite performanse HP računala

Postoji mnogo različitih HP prijenosnih računala. Ponuda je zaista velika, jer sama ideja izrade različitih računala jest da kupci mogu birati najbolje HP računalo. Lakše je odabrati prikladan laptop samo kada točno znamo što ćemo s njime raditi. Najbolje pri tome je što za to ne moramo potrošiti puno novca. Za reklativno povoljnu cijenu uvijek možemo nabaviti rabljeni HP laptop koji će biti vrhunski izrađen, očuvan, pregledan i koji će vas dugo služiti.

Cijena HP laptopa je izuzetno dinamična. Vrlo brzo možete dobiti dovoljno moćno računalo koje će se moći nositi sa svim svakodnevnim zadacima. Međutim, moguće je odabrati i radne stanice i modele namijenjene igranju, koji se mogu nositi s bilo kojim zahtjevnim zadatkom.

HP prijenosno računalo Pavilion Gaming
HP prijenosno računalo Pavilion Gaming 17-cd1039nm

Prodaja HP računala je vrlo raznolika. Za svaku svrhu možete lako pronaći svoj model HP prijenosnog računala pregledavanjem trenutne ponude.

Ako želite biti mobilni, trebat će vam manje i lakše računalo koje možete nositi sa sobom. Obavezno pogledajte zaslone do veličine od 15 inča i ultra lagana i tanka prijenosna računala. Zahtjevniji korisnici koji žele istodobno pokrenuti više programa tražit će snažnija prijenosna računala, a možda će htjeti i snažnije grafičke kartice i veći zaslon. Ako se odlučite za ultra lagane modele, bit će vam potrebno i bolje hlađenje. Dakle, pogledajmo koje su značajke najvažnije u prijenosnim računalima:

Veličina zaslona prijenosnog računala

Veličina zaslona je važna zbog mnogih čimbenika. Što je veći ekran, veće je i samo prijenosno računalo. Ako ćete često nositi prijenosno računalo sa sobom, tada je idealna veličina negdje između 12-13 inča. Takva HP prijenosna računala su vrlo tanka i imaju dugi vijek trajanja baterije. Tu se ubrajaju, primjerice, prijenosna računala iz serije HP EliteBook i HP Chromebook. Računala ove vrste, naravno, imaju ograničene mogućnosti. Cijena HP računala Elitebook i Chromebook može biti dosta različita, s izvedbama u rasponu od nekoliko stotina eura do nekoliko tisuća eura.

HP EliteBook 840
HP EliteBook 840 veličine 14″

Preporučujemo da ih zbog potencijalnog pregrijavanja ne upotrebljavate dulje vrijeme na nehlađenim površinama. Hladni stol od metala ili stakla, površinski razmak i postolje s ugrađenim ventilatorima pomoći će pri njihovom hlađenju. Rad u više programa odjednom i rad s grafikom, opterećenje procesora i držanje prijenosnog računala u krilu dodatno ga zagrijava. Svi HP laptopi imaju izuzetno učinkovito hlađenje, što je vidljivo kod dugotrajne upotrebe, jer su dizajnirani da rade brzo i učinkovito u svim uvjetima.

Performanse prijenosnog računala

Performanse laptopa najbolje se mogu povezati sa snagom procesora, koji osigurava da sve radi ispravno. Procesor osigurava da se programi glatko izvršavaju i da se slika prikazuje na zaslonu kako je predviđeno.

Prodaja HP računala koja su renew ili obnovljena također su sjajna odluka ako želite uštedjeti novac, ali da još uvijek dobijete dovoljno jak procesor. Istina je da će takav procesor biti malo stariji, ali to neće utjecati na vaše iskustvo pri korištenju laptopa.

Video: HP Spectre x360 – Moćan i tako lijep

Budući da računalni procesor određuje snagu računala, za pokretanje složenijih programa morate koristiti snažniji procesor. Problem kod korisnika predstavlja to što oni uglavnom ne znaju što se smatra “zahtjevnijim”, pa najčešće biraju procesor koji nije dovoljno snažan.

HP prijenosna računala sadrže sve najnovije procesore kompanija Intel i AMD. Ako  želite svoje računalo koristiti za osnovno korištenje kod kuće ili u uredu, potreban vam je i3 ili i5 procesor, posebno kada je riječ o starijim generacijama procesora koji se obično nalaze na rabljenim računalima.

Zahtjevnijim korisnicima definitivno će biti potreban Intel Core i5 ili i7 procesor. Kod rabljenih računala i outlet serija možete birati HP prijenosna računala s procesorima iz prethodnih generacija, a noviji su ipak mnogo skuplji.

Prodaja obnovljenih HP laptopa osigurava da dobijete malo stariji procesor po izvrsnoj cijeni. Točno je da je cijena novog HP laptopa viša jer dobivate sve najnovije komponente. Međutim, ako odaberete renew ili obnovljenu verziju, laptop ćete i dalje moći koristiti za sve zadatke, s nešto starijim hardverom, ali u većini slučajeva to se ne primjećuje.

Radna memorija računala (RAM)

Danas ćete pronaći većinu prijenosnih računala s 8 GB memorije. 4 GB ili manje se općenito uopće ne preporučuje jer većinu ove memorije za svoje potrebe koristi operacijski sustav Windows. Sa 4 GB radne memorije, vaše će prijenosno računalo biti sposobno za osnovno pregledavanje web stranica, pisanje e-pošte i osnovni rad s proračunskim tablicama i dokumentima.

RAM za HP prijenosno računalo
Radna memorija računala (RAM) za HP prijenosno računalo

Za većinu korisnika koji HP prijenosno računalo koriste za razne zadatke, preporučujemo najmanje 8 GB RAM memorije. Danas možete vidjeti mnoštvo prijenosnih računala koji dolaze sa 16 GB ili 32 GB RAM-a. To su već radne stanice i grafičke stanice, ali u rabljenoj, outlet, refurbished i renew verziji cjenovno su pristupačne za prosječnog korisnika kod kuće ili u uredu. Cijena takvog HP prijenosnog računala kreće se od između 500-700 dolara, dok bi cijena novog modela bila između 2.500 i 3.500 EUR.

Računala HP za svakodnevnu upotrebu

Ako nam nije potrebno puno procesorske snage, i dalje imate na raspolaganju druge jeftinije verzije. Prodaja HP laptopa za svakodnevnu upotrebu i dalje vam daje dovoljno mogućnosti za pokretanje svih osnovnih aplikacija na njima, bez za potrošite previše novca.

Dostupne su različite verzije HP prijenosnih računala. Osnovne serije uključuju:

Prijenosna računala HP Chromebook

Hewlett Packard u svojoj seriji ima dosta HP Chromebook računala. Oni su dizajnirani za pregledavanje interneta, stvaranje pisanih dokumenata i povezivanje s obitelji i prijateljima na društvenim mrežama. Prodaja HP računala Chromebook sve je popularnija jer oni sadrže operacijski sustav koji je dizajniran isključivo za jednostavnost uporabe. Prednost Chrome operacijskog sustava je što su u njega ugrađeni svi produktivni alati.

HP laptopi Chromebook
HP laptopi Chromebook postaju sve popularniji

To uključuje Googleove uređivače teksta, proračunske tablice, preglednik, aplikacije za web-kameru i još mnogo toga. HP Chromebook prijenosna računala počinju od veličine 11 inča što je prikladno za osnovnu upotrebu. Najveći su veličine 14 inča. Oni su cjenovno vrlo pristupačni i vrlo popularni kod studenata. Vjerojatno i zbog toga što imaju dugi vijek trajanja baterije.

Obična HP prijenosna računala

Ako vam treba više snage nego što je Chromebook može pružiti, onda su obična 15-inčna HP prijenosna računala pravi izbor. Cijene HP laptopa koji koriste 15-inčni zaslon također su vrlo povoljne. Ova je serija još više usredotočena na osobnu i poslovnu upotrebu. Uglavnom imaju predinstaliran Microsoft Office, koji uglavnom ima jednogodišnju licencu, a nakon toga korisnik može sam odlučiti hoće li platiti za nastavak upotrebe.

HP prijenosno računalo 15s-eq2025nm
Laptop s Windowsima HP 15s-eq2025nm sa 8 GB memorije

Nešto veći zasloni HD rezolucije od 14 ili 15 inča te i3 ili i5 procesor nove generacije savršena su kombinacija za produktivnost. Ova računala imaju više memorije, uglavnom 8 GB, te mogu obavljati više zadataka istovremeno, a sve to uz dugi vijek trajanja baterije do 8 sati.

Prijenosne radne stanice HP

Radne stanice HP sadrže samo najbolje komponente, snažan radni procesor (CPU) i alate za visoku produktivnost. Najpoznatija serija je HP EliteBook, koja je poznata po izuzetnim performansama i kvaliteti. Cijela serija radnih stanica HP ima ojačano kućište, tehnologiju protiv krađe i ugrađenu enkripciju podataka.

Video: HP ZBook Power G7 – najbolja vrijednost za mobilnu radnu stanicu 2021

Računala iz serije HP EliteBook dolaze s instaliranim operacijskim sustavom Windows Professional. Kompletna serija radnih stanica prijenosnih računala HP prilagođena je različitim životnim stilovima i potrebama korisnika. Prodaja HP računala Elitebook usmjerena je na veći broj pojedinaca kojima je laptop potreban za osobne i poslovne namjene. Tako možete lako pronaći one najmanje modele s veličinom zaslona od 12,5 inča i veće do 15 inča. U rijetkim slučajevima, ali posebno za grafičke stanice, moguće je nabaviti i 17-inčne zaslone, koji su najveći među prijenosnim računalima. Takva prijenosna računala prvenstveno su namijenjena stvaraocima digitalnih sadržaja, administratorima sustava i programerima. Međutim, može ih koristiti svatko kome je potrebno brzo obavljanje zadataka na računalu.

Scroll to Top