Laptopi s Windowsima

Kada kupujemo laptop, možemo se brzo izgubiti među brojnim specifikacijama. Veličina memorije, snaga procesora, funkcije tipkovnice mogu nas udaljiti od vrlo važne stvari – što brže upotrebe računala. U današnje vrijeme na tržištu možemo pronaći mnoštvo prijenosnih računala koja imaju vrhunski hardver, ali nemaju operativni sustav. To znači da takav laptop ne možemo koristiti odmah kad ga donesemo kući i raspakiramo iz kutije. Međutim, laptopi s Windowsima već imaju instaliran operativni sustav koji možemo odmah početi koristiti.

Operativni sustav instaliran sa svim upravljačkim programima

Laptopi sa Windowsima imaju brojne prednosti za krajnjeg korisnika. Jedna od njih je da ne moramo sami instalirati operativni sustav. Druga je da ne trebamo pretraživati internet da bismo pronašli prave upravljačke programe za hardverske komponente. Istina je da Windows 10 u većini slučajeva samostalno pronalazi sve upravljačke programe za nepoznate uređaje, iako to nije uvijek moguće. Dakle, cijena prijenosnog računala s Windowsima zaista je nešto veća, ali već ima ugrađeni operativni sustav i sve upravljačke programe, što znači da ga možemo početi odmah koristiti.

HP prijenosno računalo EliteBook 840 G8
HP prijenosno računalo EliteBook 840 G8 sa Windows operativnim sustavom

Na taj će način grafička kartica, čitač memorijske kartice i svi USB uređaji raditi besprijekorno, bez potrebe za dodatnim podešavanjima. To nam može uštedjeti puno vremena koje bismo potrošili na traženje pravog softvera za povezivanje s mrežom, postavljanje odgovarajuće razlučivosti zaslona, ​​slušanje glazbe i obavljanje drugih aktivnosti na računalu.

To je također razlog što najbolji gaming laptopi već imaju instalirane sve potrebne programe i aplikacije. Tako možemo odmah početi igrati igre, bez potrebe za dodatnim podešavanjem samog računala.

Veća sigurnost naših podataka

Činjenica je da sve što preuzmemo s interneta može biti zaraženo zlonamjernim kodom. To se posebno odnosi na programe koje smo dobili iz nepouzdanih izvora. Stoga ne preporučujemo preuzimanje operativnog sustava sa sumnjivih web-lokacija kako i vaše računalo ne bi postalo zaraženo. Mnogo je slučajeva kada je Windows operativni sustav zaražen raznim špijunskim programima koji potom kradu podatke od korisnika. To može biti izuzetno štetno za našu privatnost i sigurnost.

Video: Kako koristiti Windows Security u sustavu Windows 10

No, laptop s Windowsima nema tih problema, jer su se za takav model pobrinuli stručnjaci. Svaki je sustav potpuno čist i provjereno je da je originalan. Tako možete biti sigurni, jer takav je laptop:

 • Siguran i pregledan od strane tehničara u tvornici ili trgovini
 • Ne sadrži viruse i zlonamjerni kod
 • Već je aktiviran s Windows Defender ili drugim antivirusnim softverom

Autentičnost i sigurnost korištenja razlozi su zašto su najbolji laptopi oni koji već imaju instaliran operativni sustav. To omogućuje korisnicima uživanje istih blagodati kao što nude i stolna računala sa Windowsima jer ih nije potrebno dodatno konfigurirati.

Brže performanse laptopa s pravim upravljačkim programima

Laptop s Windowsima ima, kao što je već spomenuto, sve upravljačke programe koji su već instalirani. U većini slučajeva to su najnovije verzije upravljačkih programa sa službenog web-mjesta proizvođača tog modela. To osigurava da prijenosno računalo radi brzo, učinkovito i da se ne smrzava zbog nekompatibilnosti.

Laptopi s windowsima - programi Microsoft Office
Programi Microsoft Office na laptopima s windowsima: Word, Excel, Powerpoint, Outlook, OneNote

Igre i programi mogu se odmah instalirati na prijenosno računalo, jer nam neće trebati dodatni upravljački programi. Tako možemo odmah početi raditi, igrati igre, slušati glazbu itd. Ako koristimo kameru na laptopu, ona će također raditi. Na taj ćemo način moći razgovarati s prijateljima, prisustvovati virtualnoj konferenciji i još mnogo toga.

Razlozi zašto su laptopi s Windowsima odličan izbor su sljedeći:

 • Mogućnost trenutne instalacije vaših omiljenih programa i igara
 • Već instaliran i testiran antivirusni program
 • Mogućnost instaliranja programa za uredsku upotrebu

Izvrstan izbor za poduzetnike koji trebaju računalo

Na poslovnim laptopima već su instalirani Windowsi i mnogi drugi programi koji se brinu o zaštiti i sigurnosti podataka. Takva računala napravljena su tako da ih možemo odmah početi koristiti. Uglavnom su opremljeni SSD-om ili drugim brzim pogonom. Poslovni laptopi s Windowsima imaju prednosti kao što su:

 • Ugrađena enkripcija za zaštitu podataka
 • Često je uključen softver za udaljene razgovore i konferencijske sastanke
 • Dodatni softver koji olakšava virtualnu kontrolu računala
Poslovni laptop s Windowsima HP ZBook
Poslovni laptop s Windowsima HP ZBook 17 G6 / i9 / RAM 16 GB / SSD Disk / 17,3″ FHD

U svakom slučaju, laptop sa Windowsima 10 najbolji je izbor ako želimo odmah početi koristiti računalo. Svi su upravljački programi instalirani tako da nećete imati nikakvih problema.

Laptopi s Windowsima 10 izvrstan su izbor

Microsoftov najnoviji operativni sustav je Windows 10. Stoga su laptopi s Windowsima 10 najbolji izbor za poslovne i osobne korisnike jer nam nude:

 • Najvišu razinu sigurnosti s ugrađenim antivirusnim programom
 • Ugrađen vrhunski vatrozid koji će na vrijeme otkriti mogućnost špijuniranja tijekom korištenja računala
 • Najnovija i redovna ažuriranja koja nam omogućuju da budemo sigurni dok radimo na mreži
Laptopi s Windowsima Lenovo Yoga
Lenovo laptop Yoga C740-14IML sa Windowsima

Istina je da su laptopi sa Windowsima malo skuplji, ali s razlogom. U samom paketu dobivamo laptop s već instaliranim Windows operativnim sustavom, što znači da nećemo trebati trošiti dodatno vrijeme i resurse za njegovu instalaciju. Ponekad ćete vidjeti da najbolji jeftini laptop već dolazi s Linuxom, Windowsima ili drugim sustavom koji je spreman za upotrebu.

Stolna računala s Windowsima

Većina osobnih i poslovnih korisnika koristi stolna računala ili all in one računala. To je ujedno i razlog zbog kojeg je izuzetno važno da već imaju instaliran operativni sustav. U većini slučajeva stolna računala s Windowsima 10 idealna su računala odmah spremna za rad, jer instaliranje samog operativnog sustava može biti dugotrajan proces, posebno ako niste sigurni u cijeli postupak.

Video: Savjeti i trikovi za sustav Windows 10 koje trebate koristiti

To se posebno odnosi na poduzetničko okruženje u kojem želimo imati najveću razinu produktivnosti i što manje kašnjenja do početka rada. Stolna računala i laptopi sa Windowsima 10 također su često povoljnija od naknadne kupnje dodatnog softvera. Na taj se način možemo odmah usredotočiti na hitne zadatke, a da se ne brinemo o daljnjoj konfiguraciji operativnog sustava na jednom ili više računala.

Scroll to Top