Ne strahujte od prazne baterije na mobilnim uređajima

S obzirom da se mobilni telefoni sve više i češće koriste u obavljanju svakodnevnih obveza u vidu pisanja mailova, odgovaranja na pozive, uspostavljanja video poziva i slično, njihova baterija se unatoč novoj i razvijenoj tehnologiji ipak prazni te vrlo često ne može izdržati cijeli dan. 

Kako ne biste ostali bez baterije te kako ne biste propustili neku od važnih svakodnevnih obaveza, kupnja power banka odlično je rješenje za vas. To je uređaj koji vam omogućuje punjenje mobitela ili nekog drugog uređaja onda kada nemate mogućnost punjenja na utičnici.

Dodatne mogućnosti za punjenje mobilnih uređaja

Osim mobilnih telefona, na kvalitetan power bank mogu se puniti i drugi uređaji poput:

  • tableta
  • bežičnih slušalica
  • kamera

Jedini uvjet je da uređaji posjeduju odgovarajući ulaz kako bi se mogli spojiti s ovom prijenosnom baterijom. Power bank za punjenje je tako odličan saveznik pri putovanju jer na njemu možete puniti više različitih uređaja pa tako ne morate brinuti hoćete li usred putovanja ostat bez baterije na kameri ili pak baterije na djetetovom tabletu.

Preporučeni kapacitet power banka

S obzirom da na tržištu postoje power bankovi različitih kapaciteta, dobro je razmisliti o tome koji kapacitet će zadovoljiti vaše potrebe. Prije kupnje je dobro znati da se kapacitet izražava u mAh (miliamper sat). Idealan kapacitet eksterne baterije izračunat ćete na način da ga podijelite s kapacitetom vašeg mobilnog telefona.

Power bank 5000mah
Power bank kapacitete 5000mah

Tako će primjerice power bank od 20 000 mAh mobilni telefon kapaciteta 4 000 mAh moći pet puta napuniti do 100 %. Stručnjaci kao idealne savjetuju modele od minimalno 10 000 mAh koji su maleni i kompaktni te zadovoljavaju potrebe većine prosječnih korisnika.

Pročitajte i sljedeći članak: Držač za mobitel bi trebao imati svaki vozač

Provjera kompatibilnosti prijenosne baterije i mobitela

Kada ste odabrali prijenosnu bateriju idealnog kapaciteta, valja obratiti pozornost i na njenu kompatibilnost s vašim mobitelom. Naime, noviji modeli mobilnih telefona imaju opiju brzog punjenja, a neki čak i super brzog punjenja zbog čega treba kupiti model koji podržava takvu vrstu punjenja.

Video: Savjeti za kupovinu eksterne baterije (powerbank)

Ukoliko powerbank i mobilni telefon nisu kompatibilni u tom smislu, doći će do nepravilnog punjenja i oštećenja baterije, a to sigurno ne želite. Također, dobro je znati da su modeli koji podržavaju brzo i super brzo punjenje nešto skuplji, ali da biste trebali uložiti u njih ukoliko imate noviji i kvalitetniji mobilni telefon kako biste izbjegli sva moguća oštećenja baterije i uređaja. Stoga, pri kupnji ove vrste mobilne opreme razmotrite potreban kapacitet i kompatibilnost s mobilnim telefonom.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top