Pametna narukvica je odličan gadget za sportaše

Napretkom tehnologije čipovi postaju sve manji i danas na ruci možemo nositi mini mobitele. Dva najpopularnija dodatka su smartwatch i pametna narukvica, koji su izrazito popularni kod sportaša. Zahvaljujući raznim funkcijama koje nude, mogu vam znatno poboljšati život i usmjeriti vas na aktivnu svakodnevicu.

Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s nekim najpoznatijih funkcijama koje imaju ovi gadgeti te zbog čega su u kratko vrijeme postali tako popularni.

Što je pametna narukvica?

Pametna narukvica predstavlja narukvicu s čipom i ekranom, koja bilježi vaše aktivnosti i ujedno može poslužiti kao alarm za obavijesti, pozive i slično. U većini slučajeva sastoji se od dva dijela; prvi je silikonska narukvica, a drugi glava u kojoj se nalazi čip i ekran ako ga ima.

Video: Saveti za kupovinu fitnes pametnih narukvica

Ovim načinom je omogućena jednostavna izmjena izgleda narukvice, bilo da želite promijeniti samu boju ili pak staviti metalno kućište koje će se idealno uklopiti za neke ozbiljnije prilike. Također, silikon se koristi kako bi za vrijeme fizičke aktivnosti ugodno prianjao uz kožu.

Funkcije pametnih narukvice

Pametne narukvice imaju niz funkcija koje će vam pomoći da unaprijedite trening ili da poboljšate svakodnevicu. Neke od najpopularnijih funkcija koje imaju većina narukvica su:

  • Sat i obavijesti na ekranu
  • Brojač koraka, otkucaja srca
  • GPS
  • Mjerač kvalitete sna

Budući da su narukvice izrazito malog ekrana, pregledavanje ovih podataka bilo bi nemoguće bez njihove povezivosti s mobitelom. Pametna narukvica se spaja s mobitelom putem Bluetootha, a većina ima vlastitu prilagođenu aplikaciju. Prednost aplikacije je što ona pamti sve podatke iz narukvice i tako možete jednostavno pregledavati vašu statistiku. Uz to, plus je što narukvica ne mora cijelo vrijeme biti spojena s mobitelom, već će kod spajanja prenijeti svoje podatke na aplikaciju.

Aplikacija za pametne narukvice

Pametna narukvica u sebi ima ugrađen čip i mjesto za pohranu podataka, kako bi moga pamtiti dio podataka dok nije povezana s uređajem. Osim toga, dok je aplikacija povezana vi putem nje možete namještavati funkcije narukvice, poput dodavanja alarma ili biranja određene aktivnosti koju planirate raditi. 

Pametna narukvica M4 2019
Uz pametnu narukvicu na jednom uređaju dobit ćete funkcije sata, osobnog trenera i više

Ovisno o narukvici, možete birati između raznih sportova i tako „programirati“ narukvicu da najbolje bilježi vašu aktivnost. Bilo da se radi o košarci ili plivanju, imati ćete najpreciznije mjerenje aktivnosti. Bitno je napomenuti da narukvice imaju certifikat za vodonepropusnost, tako da se ne morate brinuti oko kiše ili odlaska s narukvicom na bazen. Jedino na što morate obratiti pažnju je da napunite narukvicu kada primijetite da baterija ide prema kraju. Obično puna baterija može trajati oko 30-ak dana.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top